Revell Modelbouw

Revell Logo

PROFITEER VAN KORTING
Bestelt u bij uw modelbouwdoos verf en/of gereedschap mee en is het totale orderbedrag hoger dan 35 eruo? Maak dan bij het afrekenen gebruik van actiecode MODEL15 en profiteer van 15% korting over het totaal bedrag van de verf en de accessoires! Kijk hier voor de voorwaarden.


 

auto's

 

battlestar galactica

 

brandweer

 

figuren

 
 

helikopters

 

militaire voertuigen

 

motorboten

 

onderzeeër

 


 

passagiersschip

 

ruimtevaart

 

slagschepen

 

star trek

 


 

star wars

 

tanks

 

treinen

 

trucks

 


 

vliegdekschepen

 

vliegtuig (civiel)

 

vliegtuig (militair)

 

zeilschepen

 

Revell; van speelgoed naar kwaliteits bouwdozen

Revell is opgericht in 1943 in Venice (Californië, Amerika), niet ver van Los Angeles. Revell richtte zich in eerste instantie op plastic speelgoed, accessoires voor poppenhuizen en speelgoed wasmachines. In 1947 kwam de oprichter van Revell, Lewis H. Glaser, op het idee om een schaalmodel van een auto te bouwen uit plastic onderdelen. Hetgeen een gouden idee bleek.

Revell naar Europa

In 1956 waaide de modelbouw over naar Europa. In dat jaar werd Revell Plastics GmbH opgericht in Bielefeld, Duitsland. Een jaar later werd het hoofdkantoor verplaatst naar het nabijgelegen Bünde, alwaar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. In eerste instantie werden alleen plastic modelbouwdozen verkocht die werden geïmporteerd uit Amerika en Engeland. Pas in 1971 werd de eerste eigen modelbouwdoos (1:8 BMW R75/5) ontwikkeld.

Modelbouw van kwaliteit

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw werd een eigen ontwikkelafdeling en productielijn opgezet in Duitsland. De kwaliteit was dusdanig hoog dat modelbouwpakketten zelfs naar de VS werden geëxporteerd.

Hierboven vindt u ons assortiment Revell bouwdozen. Bent u op zoek naar een specifieke Revell bouwdoos en vindt u deze niet in ons assortiment, neem dan gerust contact met onze klantenservice.

Revell verf en gereedschap

Revell verf en gereedschap vindt u hier.

Overige Revell artikelen

Bij Portecenter vindt u van Revell ook Revell Control (radiografische modellen), Leonardo da Vinci, en X-Ray modellen.