0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Aftellen tot Kerst!

Aftellen tot Kerst!

Aan het begin van december lijkt Kerstmis altijd nog heel ver weg. Gelukkig kunnen wij met een adventskalender ervoor zorgen dat het aftellen tot Kerstavond een écht feest wordt! Geen idee wat een adventskalender is of wat je ermee kunt? Lees dan de blog en wij vertellen je er alles over!

Adventskalender? Waar komt die benaming vandaan?

Met Advent wordt in het christendom gedoeld op de aanloopperiode tot Kerst. Advent komt van het Latijnse wordt Adventus dat letterlijk komst betekent. Dit duidt op de komst van Jezus, waarvan wij de geboortedag met Kerst vieren. Tot zover de literatuur, want zowel de verbintenis met de geboorte van Jezus als met de Advent periode wordt steeds verder naar de achtergrond gedreven en Kerst is nu vooral een familiefeest met lekker eten en vooral heel veel cadeautjes.


Wat is een adventskalender?

Juist omdat Kerst een feest met veel cadeautjes is, kijken kinderen er erg naar uit en voor hen lijkt de december maand dan ook eeuwen te duren. Dit wordt verkort met een adventskalender. Een adventskalender is voorzien van 24 met nummers aangeduide luikjes. Het is de bedoeling dat je elke dag het luikje dat gelijkstaat aan de datum van de betreffende dag opent. Achter dat luikje bevindt zich dan een klein cadeautje. Op deze manier wordt het aftellen tot aan Kerstavond een stuk leuker en lijkt die lange donkere december maand een stuk sneller voorbij te gaan. Een adventskalender zoals wij deze kennen begint op 1 december en eindigt, hoe toepasselijk, op Kerstavond 24 december! Een Adventskalender is hiermee niet gebonden aan een bepaald jaar, maar puur aan de decembermaand!


De adventskalender richt zich dus op Kerstmis, maar wil je nu 2 vliegen in één klap vangen, dan is een adventskalender ook een heel leuk Sinterklaas cadeau!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen