0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

De Avonturen van Molletje

De Avonturen van Molletje

Molletje is één van de schattigste tekenfilm figuren uit de 20e eeuw. Pas na de val van het communisme in 1989 kwam de merchandise op gang. Dit resulteert sinds kort in de meest fantastische range aan Molletje knuffels. Ze zijn super zacht en zien er net als Molletje in de serie super cute uit! Maar weet jij alles van Molletje? Niet? Wij gingen op onderzoek uit en maakten voor jou deze blog!

Molletje, het begin!

Begin van de jaren 50 van de vorige eeuw had Zdenek Miler een droom! Hij wilde net zo'n beroemd figuurtje creëren als Walt Disney had gedaan met Mickey Mouse. Maar veel inspiratie had hij niet, totdat hij op een avond een stukje ging wandelen en daarbij struikelde over een molshoop. Dat was het begin van Krtek, oftewel Molletje. Drie maanden lang werkte Zdenek dag en nacht aan zijn creatie. In 1957, na anderhalf jaar productie, was het dan zover ... het eerste filmpje van Molletje was een feit!


Molletje, het succes!

Al vanaf de eerste aflevering was Molletje meteen een groot succes. Zo groot zelfs dat de Duitse WDR er interesse in toonde en zelfs nieuwe afleveringen ging meefinancieren. De afleveringen van Molletje werden onderdeel van het populaire kinderprogramma Die Sendung mit der Maus (ook in Nederland uitgezonden als Het programma met de Muis). In 5 decennia tijd zijn er maar liefst 62 afleveringen met Molletje in de hoofdrol gemaakt. Molletje beleeft in de afleveringen avonturen met zijn vriendjes de muis, het konijn en de egel! Het laatste fimpje met Molletje is in 2002 gemaakt.


Molletje, geen vervolg!

De serie is niet gestopt omdat de populariteit tanende was, maar omdat Zdenek, ondanks verschillende aanbiedingen, de rechten van Molletje niet wilde verkopen en hij simpel weg te oud werd (in 2002 was hij 81 jaar) om nog nieuwe afleveringen te maken. Volgens zijn vrouw ligt de reden van het niet willen verkopen in het feit dat Molletje te dicht bij Zdenek ligt en Molletje meer van Zdenek heeft dan hij wilde toegeven. Met de verkoop van Molletje zou Zdenek een stuk van zichzelf verkopen en dat is iets wat hij niet kon.


De kans op nieuwe afleveringen van Molletje is misschien klein. Maar gelukkig leeft zijn karakter voort in de zachte en bovenal schattige Molletje knuffels!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen