0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Dikke Draai Ananas

Dikke Draai Ananas

Dikke Draai Ananas een opvallende naam. Maar geeft eigen wel goed aan waar dit raad- en tekenspel voor staat, namelijk creativiteit en fantasie, maar bovenal oneindige hilariteit. Wil je alles weten over dit eigenzinnige spel van eigen bodem? Lees dan de blog!

Dikke Draai Ananas zo is het ontstaan!

Het spel Dikke Draai Ananas is ontstaan vanuit de visie dat creatief denken goed voor een ieder is. Het gaat hierbij om verbindingen maken en fantaseren. Wanneer je jezelf daarin traint, kun je leren flexibel in het leven te staan en meer mogelijkheden te zien. Met Dikke Draai Ananas wordt deze fantasie geprikkeld door het combineren van een bijvoeglijk naamwoord, werkwoord en zelfstandig naamwoord in een tekening. Deze tekening wordt binnen drie minuten gemaakt, daarna raden de andere spelers wat er getekend is. Het zorgt voor veel humor. Want zeg nou zelf, wanneer kwam jij voor het laatst een "paarse blaf spin" tegen?


Hoe bedenk je zo'n bijzondere naam?

De makers van het spel moesten het spel uiteraard zelf veelvuldig testen op speelbaarheid. In één van die sessies bepaalde het lot dat er een afbeelding moest worden gemaakt met de woorden Dikke, Draai en Ananas. De afbeelding was zo geslaagd dat men niet twijfelde en deze tekening als basis gebruikte voor het spel. Uiteraard kreeg het spel toen ook maar gelijk de bij het plaatje behorende naam mee: "Dikke Draai Ananas".


Leuke naam, maar is het ook een leuk spel?

Wij kunnen volmondig zeggen: JA! Het leuke aan het spel is het fantaseren en creëren van de meest maffe combinaties. Wat te denken van een "kale zwem machine" of een "harige eet tractor”; zomaar wat combinaties die jij binnen 3 minuten moet omzetten in een eigen creatie, zodat anderen kunnen raden wat je hebt gemaakt. Behalve het combineren van kaartjes, het creëren van een afbeelding in 3 minuten en het raden van de afbeelding kent Dikke Draai Ananas geen spelregels! Is dat erg? Nee! Dit is wat een speler hierover schreef


"Het spel heeft geen win of verlies element, dat maakte het voor mijn zoon eerst een beetje verwarrend. Na een paar keer spelen, snapte hij dat het bij dit spel helemaal niet nodig is om te weten wie er gewonnen heeft. Ik vind het een grote aanwinst dat er geen winnaar of verliezer is, zo kan iedereen trots zijn op zijn eigen creaties en er de grootste lol om hebben zonder dat er iets van afhangt!"


Passend in de hele visie van Dikke Draai Ananas mag je uiteraard helemaal zelf bepalen of je er toch een win- en verlieselement in aanbrengt. Hoe dat er dan uitziet daar ben je helemaal zelf vrij in om je fantasie dat te laten bepalen. Speel bijvoorbeeld 3 rondes en geef punten aan degene die de meeste woorden vanuit de tekening goed raadt of kies een hele andere variant. Dikke Draai Ananas levert je feitelijk alleen de speelelementen, hoe je het spel speelt is aan jou!


Ook geschikt als inspiratiebron voor tekenaars

Wil je Dikke Draai Ananas niet als spel spelen, maar ben je bijvoorbeeld gek op tekenen en kleuren en op zoek naar inspiratie? Ook dan komt Dikke Draai Ananas van pas. Pak 3 kaartjes en laat het lot bepalen wat jouw volgende creatie wordt! Zo wordt vervelen verleden tijd en kom je die lange autoreis op de achterbank fluitend door!


Enthousiast over Dikke Draai Ananas? Wij kunnen ons bijna niet voorstellen van niet! Wij hebben het in ons assortiment opgenomen omdat het een bijzonder spel (of tekeninspiratie) is van eigen bodem en wij denken dat hoe je Dikke Draai Ananas ook gebruikt het een erg leuk en ontspannend spel is voor jong en oud! Bestel dit leuke teken- en raadspel op werkdagen voor 16:00 uur dan zal de volgende dag al je eerste spannende creatie uit je fantasie ontspruiten!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »