0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

KanJam : dé buitenspel hit van 2016!

KanJam : dé buitenspel hit van 2016!

KanJam wordt dé buitenspel hit van 2016! Niet zomaar een frisbee spel, maar één waarbij het doel is om als eerste 21 punten te behalen en zo het andere team te verslaan. KanJam is sportief, verslavend en competitief! Dus alle elementen om dit dé hit van 2016 te maken! Wil je alles te weten komen over KanJam? Lees dan de blog!

KanJam : de geschiedenis

KanJam werd in de 80-er jaren van de vorige eeuw bedacht door Charles Sciandra en Paul Swisher in Buffalo, New York. Oorspronkelijk heette het spelletje "vuilnisbak frisbee". Het spelletje werd bij toeval ontdekt toen de beide vrienden wat verveeld de frisbee probeerde in een vuilnisbak te gooien. Het werd al snel populair in Buffalo en omgeving. Pas in de jaren 90 kreeg het een boost toen Sciandra en Swisher besloten om een bedrijfje op te richten. Zij probeerden het spel te patenteren, maar dit lukte niet vanwege de gelijkenis met andere spellen, met name Tiddlywinks (vlooienspel) is in dit verband veel genoemd. Na lang ontwikkelen werd dit obstakel overwonnen door de introductie van de "instant win". In 2005 was het dan eindelijk zover, een patent werd verkregen en KanJam ging in productie!

De verkoop kwam op gang toen de ontwikkelaars het spel verkochten aan scholen in North Tonawanda, het district waar Swisher werkte als scheikunde leraar, als onderdeel van een gymnastiek programma. In 2006 verkocht Swisher zijn aandeel aan Mitchel Rubin. Sciandra en Rubin reorganiseerde het bedrijf en richtte KanJam op. Zij maakten het spel commerciëler en gebruiksvriendelijker en begonnen met de verkoop van het spel vanuit een kelder. Tegen 2007 waren er ongeveer 14.000 exemplaren verkocht en verhuisden naar een grotere productiefaciliteit.

Vandaag de dag wordt KanJam gespeeld in heel de Verenigde Staten, Canada, de Caraïbische eilanden, Australie, Nieuw Zeeland en nu is Europa aan de beurt!


KanJam : de spelregels

KanJam wordt gespeeld in 2 teams, ieder bestaand uit 2 personen. Er wordt gespeeld in rondes waarbij beide teamleden 1 keer werper en 1 keer ontvanger zijn, in deze ronde worden er punten gescoord door de KanJam disc in of tegen de doelen te werken. Na deze ronde is het andere team aan de beurt om in een gelijkmakende beurt punten te scoren. Ieder team speelt evenveel ronden. Degene die exact 21 punten heeft behaald wint! Het spel kent daarnaast nog een spannende extra dimensie waarbij het dankzij de "instant win" mogelijk wordt de overwinning direct (ongeacht het aantal tot dan toe verzamelde punten of gespeelde ronden) op te eisen!

De basis spelregels van KanJam zijn eenvoudig samen te vatten:
• KanJam wordt gespeeld in 2 teams met 1 KanJam disc en 2 KanJam tonnen die ca. 15 meter uit elkaar staan;
• Het team dat het eerst 21 punten bij elkaar heeft gescoord, heeft gewonnen;
• Punten scoor je door middel van een Bucket (frisbee gaat via medespeler in de ton) : 3 punten. Met een Deuce (frisbee komt tegen ton aan maar gaat er niet in): 2 punten. 1 punt scoor je door via medespeler de ton te raken (dit heet een Dinger). Het team dat de frisbee in 1 keer via de gleuf in de ton werpt, wint direct (instant win).


KanJam : variaties en waar bestaat het uit?

KanJam is verkrijgbaar in verschillende variaties, zoals KanJam Splash voor in het zwembad, KanJam mini voor binnen. Maar KanJam Original is nog altijd veruit het meest populair en bestaat uit 2 doelen, 1 KanJam disc en uiteraard de officiële Kanjam spelregels!

KanJam een spel dat eenvoudig is om te leren, maar heel moeilijk is om mee te stoppen! KanJam een verslavend en sportief spel voor iedereen die een leuk spel zoekt voor buitenshuis!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen