0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Matchitecture : it's modelbouw, but not as we know it!

Matchitecture : it's modelbouw, but not as we know it!

In de traditionele modelbouw wordt gebruik gemaakt van voorgevormde of voor gestanste onderdelen die op basis van een bouwinstructie tot een model in elkaar worden gezet. Bij Matchitecture wordt de basis gevormd door 53 mm lange op luciferhoutjes gelijkende microbeams.

Geschiedenis

Bouwen met luciferhoutjes is iets wat wij persoonlijk herkennen van wat mensen in vroegere tijden deden nog voordat de echte modelbouw populair werd. Wij zagen dan mensen in het polygoon journaal die vele maanden waren bezig geweest om bijvoorbeeld een vuurtoren van luciferhoutjes te maken. Vooral de enorme hoeveelheid luciferhoutjes die nodig waren om het model te vervaardigen sprak enorm tot de verbeelding.


Matchitecture

Matchitecture borduurt hierop verder. Weliswaar gebruiken zij voor hun modellen geen luciferhoutjes maar zogenaamde microbeams. Deze zijn 53 mm lang en zien er verder wel uit als luciferhoutjes, maar dan zonder het zwavelkopje. Met de microbeams kan je ware kunstwerken maken. De microbeams worden geleverd in complete pakketten inclusief bouwbeschrijving waarmee je het op de doos getoonde voorbeeld kan maken of los. Met de losse microbeams heb je helemaal zelf in de hand wat je gaat maken, je fantasie is de enige beperking! Met de beschikbare microbeams snijder zorg je ervoor dat de houtjes altijd de juiste lengte hebben.


Verschil tussen Matchitecture en traditionele modelbouw

Het verschil tussen Matchitecture en traditionele modelbouw (zowel plastic als hout) is gelegen in het feit dat bij traditionele modelbouw wordt gewerkt met voorgevormd of voor gestanste onderdelen om het model te kunnen vervaardigen. Als je een Matchitecture doos opent dan zie je naast het gereedschap, de lijm en een bouwinstructie niet veel meer dan heel veel 53 mm lange houtjes.


Voor de één een enorme uitdaging om zich erin vast te bijten, voor de andere een drama omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Hoe het ook zij, dat hebben wij vernomen van onze klanten, als je eenmaal met Matchitecture begint dan wil je steeds weer en vooral steeds grotere projecten bouwen. Bij Matchitecture ben je dan aan het juiste adres. De kleinste modellen beginnen met zo'n 500 microbeams waarbij in de grootste modellen vele duizenden microbeams moeten worden verwerkt! Al met al een erg verslavende en ontspannende hobby voor mensen die op zoek zijn naar de next level in modelbouw!


Na deze blog enthousiast geworden over Matchitecture? Vergeet dan vooral niet om ons assortiment te checken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »