0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Ontspannen is belangrijk!

Ontspannen is belangrijk!

Ben jij ook zo iemand die het altijd maar druk heeft? Die nachtrust en het hebben van hobby’s maar tijdsverspilling vindt? Dan heb jij in je drukke agenda al helemaal geen gaatje om even deze blog te lezen! Maar als je slim bent doe je het stiekem toch, want wie weet zie je de dag van morgen dan opeens een stuk vrolijker en positiever tegemoet!

Ontspannen “wa is da”?

Ontspannen het lukt ons niet zo goed. Toontje Lager had dat in de jaren 80 van de vorige eeuw al door:


“M'n boodschappen nog doen
En straks de vuile was
M'n haar dat wil ik groen
Maar dat kan morgen pas
De huur nog overmaken
En de tandarts zometeen
Naar Valkenburg of Aken
Waar moet ik dit jaar nou weer heen
008 Bellen
Had ik dat boek nou uit of niet
Girokaarten bijbestellen
Vergeet de vuilniszakken niet
Die afspraak was veranderd
En, oh, verrek, dat feest
Naar de nieuwe van Fellini
Ben ik gelukkig al geweest
Ik ben geweest”


En met de komst van de tablets en onze “onmisbare” smartphone is dit er allemaal niet beter op geworden.


We hebben zoveel te doen dat wij het even niets doen of even iets voor onszelf doen gelijk vinden staan aan tijdverspilling. Het is dat wij ’s avonds na al deze inspanningen uitgeput in bed in slaap vallen want anders zouden wij die 8 uur slapen die wij vroeger nachtrust noemde het liefst ook overslaan!


Drukte leidt tot piekeren, piekeren leidt tot stress

Drukte leidt tot piekeren. Dat komt voornamelijk omdat wij alles onder controle willen hebben, krijgen of denken te houden. Controle zit bijna altijd in je hoofd, want je probeert met je gedachten meer grip te krijgen op je uitdagingen. Dat is alsof je koffie probeert te zetten door heel hard eraan te denken. Onze gedachten dwalen af naar het verleden (wat heb ik fout gedaan en kan ik dat nog veranderen en hoe doe ik dat dan) of naar de toekomst (alvast al die dingen die nog moeten gaan gebeuren willen controleren). Uiteraard is het goed om sommige dingen die in de toekomst liggen te plannen, immers geeft dat ook rust. Maar te vaak gaat het niet om het plannen maar over het bedenken van allerlei scenario’s over toekomstige situaties en dat mondt vrijwel altijd uit in piekeren. En wie teveel piekert die krijgt stress! Een beetje stress bijvoorbeeld voor een belangrijke wedstrijd of een belangrijke bespreking kan helemaal geen kwaad, want dat houdt ons ook scherp, maar veel piekeren over zaken die wij toch niet kunnen veranderen (zoals de problemen in de familie of nog groter de wereldeconomie) en dus niet kunnen controleren wel. En juist het niet hebben of krijgen van controle leidt tot te veel stress.


Genieten van het heden

Wie teveel piekert vergeet te genieten van het leven. Het spreekwoord zegt niet voor niets “pluk de dag”. Als je je ontspant dan kan je je veel beter focussen op de dag van vandaag. Immers elke dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen. Als je probeert te leven met de dag zul je zien dat je je vanzelf weer beter gaat voelen en vrolijker en positiever door het leven gaat. Laat het levensmotto zijn “Wat gebeurd is, is gebeurt en wat nog moet komen, dat zie ik morgen wel weer.” Dat scheelt weer een hoop gedachten over dingen die je toch niet kunt veranderen.


Waar wij het met elkaar over moeten gaan hebben is dat juist die nachtrust en het even een ontspanmomentje voor jezelf vinden dé manieren zijn om jezelf op te laden en er weer tegen te kunnen.


Portecenter helpt ontspannen

Dat wij het druk hebben dat herkennen wij nu wel, maar wat kan je er nu concreet aan doen? Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk. Uiteraard is een goede nachtrust essentieel en dan bedoelen wij niet die nachten dat je op bed gaat liggen en dan juist dat moment gebruikt om de dag nog eens door te nemen om jezelf allemaal verwijten te gaan maken over hoe dingen die dag anders hadden moeten lopen of gaat nadenken over wat het zoveelste voedselschandaal voor jou betekent, nee echt tot rust komen door goed en voldoende lang te slapen.


Zorg daarnaast dat je gemiddeld een uurtje per dag zodanige afleiding zoekt dat je al je zorgen of beslommeringen om je heen even helemaal kan vergeten en je kan opgaan in iets waar je ontzettend veel plezier aan beleeft, iets dat jezelf voldoening geeft. Dat kan bijvoorbeeld door het oppakken van één van de vele hobby-artikelen die wij aanbieden.


Zo hebben wij diverse klanten die het heel ontspannend vinden en ook baat hebben bij schilderen op nummer samen met het leggen van puzzels wellicht de meest ultieme rustgevende hobby uit ons assortiment is. Maar ook het creëren van afbeeldingen met Ministeck en modelbouwen zijn geweldige hobby’s om even alle zorgen opzij te kunnen zetten. Wil je je op een wat actiever manier ontspannen? Dat kan ook! Portecenter biedt een uitgebreid assortiment aan vliegers waarmee je lekker even een uurtje naar buiten kan om letterlijk en figuurlijk even uit te waaien!


Dus ben je op zoek naar ontspanning (en dat zou eigenlijk iedereen eens moeten doen), kom dan eens rondsnuffelen in het assortiment van Portecenter.


Portecenter de (ont)spannendste webshop in hobby & vrije tijd!

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »