0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Pieces of History : een nieuwe kijk op het verleden

Pieces of History : een nieuwe kijk op het verleden

Legpuzzels zijn er in een grote diversiteit van thema's en afbeeldingen. De leukste legpuzzels vinden wij persoonlijk, die legpuzzels waarin veel te zien valt en die een vleugje humor bevatten. Bekende voorbeelden daarvan zijn de Jan van Haasteren en de Wasgij legpuzzel serie. Sinds een paar jaar heeft tekenaar Rob Derks zijn eigen serie : Pieces of History. Legpuzzels waarin een wonderlijke kijk op de geschiedenis wordt gegeven.

Wie is Rob Derks?

Rob Derks is een tekenaar bij Studio Noodweer in Nijmegen. Deze studio heeft hij samen met enkele tekenaars opgericht in 2001, een paar jaar nadat hij de lerarenopleiding tekenen heeft afgerond. Daarvoor ging hij naar het Kruisheren College in Uden, nadat hij de lagere school in Reek succesvol had doorlopen. De afgelopen jaren heeft hij voor verschillende opdrachtgevers strips, illustraties en cartoons gemaakt. Zijn eerste strip Pakje Bakmeel publiceerde hij in 1999 in de Metro.


Het ontstaan van Pieces of History

Het was de bedoeling dat bij uitgeverij Kluitman een kijkplatenboek zou worden uitgebracht met het thema "Pieces of History". Maar op een zekere dag (er waren toen al platen voor het boek getekend) belde de uitgever op met de mededeling dat ze het boek toch niet gingen uitgeven. Twee weken later belde Jumbo of Rob interesse had in het werken voor Studio Jan van Haasteren. Dat was een positief teken na die enorme tegenvaller. Niet veel later gingen een paar mensen van Jumbo bij Rob Derks op bezoek en toen heeft Rob zijn reeds getekende platen voor het afgeblazen project laten zien. Dat is uiteindelijk de nieuwe serie Pieces of History geworden.


Pieces of History een nieuwe kijk op het verleden

De Pieces Of History serie is een legpuzzel serie bestaande uit legpuzzels van 500 en 1000 stukjes. De tekenstijl van de serie is onmiskenbaar geinspireerd op die van Jan van Haasteren. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de tekenaar van deze serie ook tekeningen maakt voor Studio Jan van Haasteren. Het bijzondere aan de serie is het thema ... de geschiedenis. In elke legpuzzel wordt een bekend thema behandeld waarvan wij allemaal denken de geschiedenis zo goed te kennen. De tekenaar heeft duidelijk nieuwe research gedaan, waardoor er feitjes boven water komen die wij nog niet weten of wellicht zelf niet hadden mogen of willen weten. Of het nu gaat over het Wilde Westende Romeinen of het Stenen Tijdperk, het verleden blijkt  doorgaans niet zo gestructureerd en ordelijk er aan toe te zijn gegaan als dat ons in de geschiedenisboekjes wordt verteld. Als wij de nieuwe kijk van de Pieces of History serie afzetten tegen ons eigen referentie kader dan levert dat nieuwe inzichten op, maar zorgt bovenal voor een brede glimlach bij het leggen van een puzzel uit deze serie.


Ben je op zoek naar een ontspannende en vrolijke legpuzzel dan is de Pieces of History serie verplichte kost voor elke legpuzzel fan!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen