0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Plastic modelbouw : Dit is wat je nodig hebt!

Plastic modelbouw : Dit is wat je nodig hebt!

In de doos van een plastic modelbouw model zitten alle onderdelen die je nodig hebt om het model op de afbeelding van de verpakking te kunnen bouwen. Bij het uitpakken van de onderdelen, die zich in frames bevinden, zal je meteen in vertwijfeling raken, want hoe maak je nu van al die onderdelen het model dat op de voorkant van de verpakking prijkt? Herken jij deze vertwijfeling? Lees dan de blog!

Plastic modelbouw : Minimale benodigdheden

Tja daar zit je dan met vele frames met onderdelen en een handleiding en deze lezend kom je al meteen tot een schokkende ontdekking! Je hebt alleen de modelbouwdoos en in deze doos zit niet alles wat je nodig hebt om dat prachtige model van de verpakking te bouwen. Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:


- Lijm (de onderdelen dienen aan elkaar gelijmd te worden)
Er zijn verschillende soorten lijmen. Contacta professional is de meest verkochte lijm en werkt met een soort spuitstuk waarmee de lijm er precies kan worden aangebracht. Maar contacta liquid is ook een mogelijke variant, hiermee breng je de lijm aan met behulp van een kwastje.

- Knutselmes en/of zijknijptang (om de onderdelen netjes van het frame los te snijden)
Het knutselmes is met name bedoeld voor het lossnijden van de onderdelen uit het frame, iets wat je met de zijkniptang ook kunt bereiken. De zijkniptang is ook handig om eventueel achterblijvende braampjes (van de frame) weg te knippen.

- Vijl (soms is de oppervlakte of zijkant niet helemaal glad dan kan je een vijl gebruiken om dit te bereiken)
Vooral de bevestigingspunten dienen egaal en glad te zijn om een goede hechting met andere onderdelen mogelijk te maken.

- Penseel (voor het aanbrengen van de verf)

- Verf (om het model te kleuren zoals afgebeeld op de verpakking)
De meeste plastic modelbouw modellen zijn voorzien van een indicatie van de minimaal benodigde verf. Dit geeft aan welke kleuren je nodig hebt om het model te maken zoals op de verpakking is beschreven.

Ben je eenmaal een fervent modelbouwer dan zijn er nog een groot aantal andere accessoires te koop die het helpen om nog mooiere modellen te bouwen, zoals een snijmat, pincetten set, decal soft, handboor, verf mixing cups en airbrush accessoires.

Maar ben je beginnend (plastic) modelbouwer dan hebben wij het je makkelijk gemaakt en raden wij je aan om naast de modelbouwdoos een lijm, de knutsel gereedschap set en de schildertoebehoren set aan te schaffen.


Kijk op http://www.portecenter.nl/nl/service/plastic-modelbouw-alles-wat-u-moet-weten voor een korte instructie voor het bouwen van modellen. Meer info over de verschillende soorten beschikbare verf vind je op http://www.portecenter.nl/nl/service/modelbouw-verf-alles-wat-u-moet-weten/.


Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen