0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Plastic modelbouwdoos bestellen, wat krijg ik dan?

Plastic modelbouwdoos bestellen, wat krijg ik dan?

Vooral voor beginnende modelbouwers en mensen die een modelbouw doos cadeau geven is het handig om te weten wat er doorgaans in een plastic modelbouwdoos zit. En vooral of je daarmee het model ook kan bouwen. Het antwoord op dat laatste is doorgaans nee, ook al zijn er uitzonderingen. Wij vertellen jou er alles over in deze blog.

Plastic modelbouwdoos : de inhoud

In een plastic modelbouwdoos zitten de onderdelen die je nodig hebt om het model van de afbeelding te maken. Dit betreffen:

  • de losse aan elkaar te bouwen onderdelen, deze zitten over het algemeen met een aantal bijelkaar behorende onderdelen in een zogenaamde frame;
  • de eventuele decals die nodig zijn om de print zoals te zien op de afbeelding te kunnen aanbrengen;
  • een stap-voor-stap handleiding waarin wordt uitgelegd welk onderdeel op welke volgorde dient te worden gebruikt om het model te vervaardigen.
Kan ik nu gaan bouwen?

Over het algemeen niet. De losse onderdelen uit de frames dienen met elkaar verbonden te worden. Hiervoor heb je lijm nodig. Met de lijm kan je zorgen dat je het “kale” model zoals op de afbeelding is te zien kan worden vervaardigd. Deze wordt niet in de doos geleverd en dient derhalve los te worden aangeschaft.


Heb ik nog meer nodig?

Uiteraard kan je besluiten om alleen het “kale” model met de eventuele decals te gaan maken, dan heb je verder (naast wat handige huis, tuin en keukengereedschap, zoals een afbreekmesje) niet direct iets nodig. Wil je het model geheel volgens de afbeelding maken dan heb je ook verf nodig. Hierbij kan onderscheidt worden gemaakt in een minimale verfset en een detail verfset. Met de minimale verfset kan je het model maken dat goed lijkt op de afbeelding van de doos. Wil je het model in detail maken zoals in de handleiding is aangegeven dan heb je ook de detail verfset nodig. Per model kan je zelf kiezen in welk detailniveau het best bij jou en bij jouw model past. Verf wordt niet in de doos meegeleverd en zal derhalve los moeten worden aangeschaft.


Ik heb lijm, ik heb verf ben ik er dan?

Om de verf aan te brengen heb je penselen nodig en om het model mooi te maken heb je basis gereedschap nodig. Mocht je deze niet in huis hebben dan kan je ook deze los aanschaffen. De benodigde basisgereedschappen vind je terug in de samengestelde setjes met knutselgereedschappen en schildertoebehoren.


Eigenlijk wil ik dit alles in één verpakking kan dat?

Daarvoor heeft Revell de model-sets bedacht. Voor vele populaire modellen brengt Revell naast de losse bouwdoos ook een model-set uit. In de model-sets zit naast de plastic modelbouwdoos een penseel, een lijm en de minimaal benodigde verf. In principe kan je als modelbouwer daarmee aan de slag, vereiste is dan wel dat je thuis beschikt over de huis, tuin en keukengereedschap, zoals een afbreekmesje. Mocht je hier niet over beschikken dat is het handig om tenminste ook het setje met de knutselgereedschappen mee te bestellen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »