0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Profiel: Revell

Profiel: Revell

In de profiel serie stellen wij steeds één van onze belangrijke merken in ons assortiment aan je voor. Deze keer Revell. Het modelbouw merk dat al meer dan 50 jaar met succes plastic modelbouw dozen op de markt brengt en tegenwoordig ook meer zoals RC's en Orbis. Lees er alles over in onze blog!

Het verhaal van een grote passie

De geschiedenis van Revell begint in het midden van de jaren '40 in Amerika. In Venetië / California heeft de oprichter van Revell Inc., Lewis H. Glaser, het idee om een "true-to-scale" auto te bouwen bestaande uit verschillende kunststof onderdelen. Dit markeerde de geboorte van de plastic modelbouw. Al in 1956 sprong het enthousiasme voor de nieuwe hobby over naar de andere kant van de "grote plas" en ontketende een revolutie in de hobby van talloze modelbouwers en verzamelaars.


In het verleden, en het heden: Revell = Plastic Modelbouw

In dat jaar wordt de Duitse dochteronderneming, Revell Plastics GmbH, opgericht in Bielefeld. Slechts een jaar later wordt het hoofdkantoor verplaatst naar de naburige stad, Bünde. In eerste instantie worden alleen originele modelbouw dozen uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië geïmporteerd en verkocht vanuit een voormalige sigarenfabriek.


De eerste eigen ontwikkeling - een 1: 8 schaalmodel van een BMW R75 / 5 - is in 1971 een feit. In het midden van de jaren '80 wordt een zelfstandige ontwikkel afdeling met een eigen productie-eenheid in Bünde opgericht. Tegen het midden van de jaren '70 zijn in het distributienetwerk reeds alle West-Europese landen opgenomen. Sinds 1976 wordt het assortiment uitgebreid met accessoires voor het bouwdoos programma. Op basis van deze successen, wordt in 1978 het distributienetwerk uitgebreid naar Oost-Europa.


Het wereldwijde succes van het merk Revell kan ook worden geïllustreerd aan de hand van indrukwekkende verkoopcijfers van de plastic modelbouw dozen. In het jaar 1995 wordt voor het eerst de drempel van meer dan 5.000.000 verkochte modelbouw dozen overtroffen. Van de Fokker Dr. 1 modelbouw doos alleen zijn maar liefst 100.000 exemplaren verkocht. De wereldwijd meest succesvolle plastic modelbouw doos ooit is de Titanic. Tot dusver zijn er wereldwijd maar liefst twee miljoen exemplaren van dit legendarische stoomschip verkocht.


Build Your Dream - Model kits blijft de core business

Een overzicht van de hoogtepunten van de producten van de afgelopen decennia illustreert de fascinerende variëteit van de wereld van Revell.


Een van de eerste producties de Bismarck, is ook vandaag de dag nog steeds populair. De Bismarck is één van de grootste en meest beroemde Duitse slagschepen en maakt al sinds het begin van de jaren '60 deel uit van het assortiment. In 2012 wordt dit model vervangen door een nieuwe spectaculaire versie. In 1969, het jaar van de maanlanding, komt Revell met bouwdozen van het complete Apollo-Saturn-programma en maakt grote furore. De ruimtevaart serie is ook nu nog succesvol met met modellen van de Space Shuttles Discovery en Atlantis.


Aan het begin van de jaren '80 was Revell de eerste fabrikant die trucks ials plastic modelbouw presenteerde. Wereldwijd de meest bekende film-serie Star Wars wordt in 2005 in het modelbouw assortiment opgenomen. De inmiddels aanzienlijke vloot van Star Wars ruimteschepen is een symbool voor de succesvolle licentie die aan Revell is gegund. Maar ook met moderne, populaire onderwerpen als de Aïda cruiseschepen en/of de Ferrari auto modellen laten persoonlijke dromen uitkomen.


Met de lancering van het airbrush-systeem Orbis in 2011, bewijst Revell hoe innovatieve en creatieve producten voor kinderen kunnen zijn. Met dit systeem wordt het "kinderspel" om jouw eigen ideeën op papier, textiel, hout en glas, en zelfs tatoeages aan te brengen.


In 2009 treedt Revell toe tot de RC markt waarmee het assortiment wordt uitgebreid met radiografisch bestuurbare producten. De RC's worden uitgebracht onder de merknaam Revell Control. De Revell Control-portfolio omvat aantrekkelijke RC modellen voor ter land, ter zee en in de lucht. Het aanbod RC modellen wordt aangevuld door Revell zelf ontwikkelde RC auto's onder de merknaam Revellutions. Deze RC auto's onderscheiden zich door hun uitzonderlijke design en de combinatie van unieke eigenschappen. Puur rijplezier wordt gegarandeerd door de 1:14 en 1:18 schaal RC auto's.


Met al deze merken en kwaliteitsproducten is Revell ook in zowel de plastic modelbouw als de RC markt uitgegroeid tot één van de top-fabrikanten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »