0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Schilderen op Nummer : Schildertechniek Platte Kwast

Schilderen op Nummer : Schildertechniek Platte Kwast

Schilderen op Nummer met de platte kwast is een techniek voor de hobbyschilder die net iets meer wil dan het inschilderen van met nummers voorgedefinieerde vakjes. Schilderen met de platte kwast vereist een andere techniek en levert meer abstracte motieven op. Graag vertellen wij u meer over deze interessante nieuwe Schilderen op Nummer techniek.

Waarom de platte kwast techniek?

De nieuwe schildertechniek met de platte kwast is een doorontwikkeling van de Schilderen op Nummer-methode. Door de markante penseelstreken gecombineerd met een meer minimalistische motiefweergave ontstaat er een meer abstracte doch decoratieve schilderkunstwerk.


Wat is het verschil met de gewone Schilderen op Nummer techniek?

Ten eerste het gebruik van een platte in plaats van een ronde kwast, het gebruik van een warmtebron om de verf snel te laten drogen (denk aan een ventilatorkachel) en het meest belangrijke het toepassen van een andere schildertechniek. Bij het reguliere schilderen op nummer schildert u de vakjes met de nummers zo zorgvuldig mogelijk in met de corresponderende verfkleuren en heeft u zelf de keuze waar u met schilderen begint, bij de platte kwast techniek is het schildervoorbeeld voorzien van kleuren, die de volgorde aangeven waarin de vakjes geschilderd moeten worden en is zorgvuldigheid een mindere vereiste.


De platte kwast techniek uitgelegd

Bij de platte kwast techniek vervaardigd u het schilderij in twee schilderronden. In de eerste schilderronde gebruikt u nog geen warmtebron maar is de volgorde waarin de vakjes gekleurd dienen te worden erg belangrijk. Minder belangrijk is dat er exact in de vakjes wordt geschilderd, sterker nog het geeft het schilderij een extra dimensie als er iets over de randen heen wordt geschilderd. Belangrijk is wel dat de vlakken goed met verf zijn bedekt en er geen nummers doorschemeren.

Heeft u het gehele schilderij in de juiste kleurvolgorde ten eerste male geschilderd, dan volgt als vanzelfsprekend de tweede schilderronde. In de tweede ronde staat het uitwerken van de penseelstructuur centraal, hiervoor maakt u naast de verf en het penseel gebruik van een warmtebron om de verf snel te laten drogen. Het uiteindelijk doel hiervan is dat als u het schilderij van opzij tegen een fel licht zou bekijken de penseelstreken duidelijk kunt waarnemen. Deze final touch geeft het schilderij zijn voor deze techniek typische uitstraling.

Bent u deze techniek nog niet machtig? Geen paniek! Om de platte kwast techniek goed onder de knie te krijgen is er bij ieder pakket een korte schildercursus bijgesloten.

Bent u fan van Schilderen op Nummer en bent u toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer dan zeker eens een Schilderen op Nummer pakket met de platte kwast techniek.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »