0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Smit Rotterdam / Smit London

Smit Rotterdam / Smit London

De Smit Rotterdam en haar zusterschip de Smit London zijn beide in 1975 te water gelaten en waren in hun dagen de meest krachtige zeesleepboten ter wereld. Beide zijn niet meer, maar gelukkig hebben wij de modelbouwdozen uit de hoogtijdagen nog!

Smit Rotterdam een krachtige zeesleper

In het begin van de 70'er jaren van de vorige eeuw werden de tankers steeds groter en was een steeds grotere behoefte aan het verslepen van off-shore materieel. Om die reden besloot Smit Internationale in 1974 tot de bouw van super zeesleepboten, de Smit Rotterdam en haar zusterschip de Smit London. Eind 1974 loopt de eerste van beide schepen van de helling. Met hun 22.000 IHP waren zij de krachtigste zeesleepboten ter wereld! In april 1975 werd de Smit Rotterdam voor het eerst ingezet als leidende sleepboot bij het transport van het 350.000 ton wegende boor- en productieplatform "Beryl-A".


Naam wijzigingen luiden het einde in

Zoals het zo vaak schepen vergaat, worden ze op een gegeven moment door de originele eigenaar afgedankt en slijten ze hun laatste jaren voor relatief weinig geld en vooral met weinig onderhoud in dienst van landen die de boten feitelijk uitleven todat ze niet meer kunnen. Dat gebeurde ook met de Smit Rotterdam en de Smit London. In 2013 zijn beide in Panamese handen gekomen. Nog geen 6 maanden later werd de Smit Londen (nu: Global Change) gesloopt in India. De Smit Rotterdam (nu: Global Destiny) volgde in juli 2014.


Beide schepen zullen de wereldzeeën nooit meer bevaren, maar gelukkig heeft Heller het historisch belang van deze schepen onderkent en heeft een plastic modelbouwdoos uitgebracht waarmee beide schepen kunnen worden gebouwd. Op deze wijze blijft de herinnering naar één van Neerlands meest legendarische zeeslepers bewaard! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: LENTE Verbergen