0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

SS United States : Geslaagd met Vlag en (blauwe) Wimpel

SS United States : Geslaagd met Vlag en (blauwe) Wimpel

Revell komt met een modelbouwdoos van de SS United States. De laatste en enige echte houder van de Blauwe Wimpel! Oh, je hebt geen idee wat dat is? Komt dat mooi uit, in deze blog vertellen wij je alles over de Blauwe Wimpel!

Blauwe Wimpel?

In de tijd van de grote oceaanstomers was het hebben of krijgen van de Blauwe Wimpel de inzet van een heuse strijd tussen de dan bekende Duitse, Britse, Amerikaanse en Franse rederijen. Wie de Blauwe Wimpel had, had daarmee een groot concurrentie voordeel en bovenal volgeboekte schepen! Maar wat is het en hoe krijg je het? De oceaanstomer die de trans-Atlantische route (van Engeland naar New York) het snelst aflegt wordt de houder van de Blauwe Wimpel.


De Blauwe Wimpelhouders

De eerste Blauwe Wimpel houder was de Royal William die in 1833 de trans-Atlantische route aflegde in 25 dagen. Daarna wisselde de Blauwe Wimpel in sneltreintempo van eigenaar. Eén van de houders werd het eerste schip van de bekende rederij Cunard Line, de RMS Britannia die in 1840 krap 10 dagen nodig had om de trans-Atlantische route af te leggen. De schepen van de Cunard Line zouden nog vele malen de Blauwe Wimpel verstevigen of heroveren. Voor het laatst met één van de bekendste passagiersschepen, namelijk de Queen Mary, die in 1938 nog geen 4 dagen nodig had om de route af te leggen. De laatste en tot nu toe nog steeds houder van de Blauwe Wimpel is de SS United States van rederij United States Lines. De SS United States veroverde de Blauwe Wimpel in 1952 door de route af te leggen in 3 dagen 10 uur en 40 minuten!


Geen nieuwe houders

Met de komst van het passagiersvliegtuig verdwenen de reguliere passagiersvaarten over de trans-Atlantische route en daarmee verloor ook de Blauwe Wimpel zijn waarde. Hoewel er inmiddels schepen zijn die de route sneller kunnen voltooien voldoen deze niet aan de voorwaarden voor de Blauwe Wimpel en daarmee zal de SS United States naar alle waarschijnlijk de laatste officiële houder van de Blauwe Wimpel blijven. Zowel de Queen Mary als de SS United States zijn de enige Blauwe Wimpelhouders die van de sloophamers gered zijn. De Queen Mary is een hotelschip in Long Beach Californië, de SS United States ligt weg te roesten aan pier 82 in Philadelphia.


Zorgen dat de SS United States niet vergaat? Breng dan een bezoekje aan de SS United States Conservancy en kijk wat zij doen om het schip te behouden!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    10 Procent KORTING met Kortingscode: KERST2018 Verbergen