0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Vlieger bestellen, welke vlieger past bij jou?

Vlieger bestellen, welke vlieger past bij jou?

Het is bijna lente en dat betekent dat wij weer massaal naar buiten gaan. Terecht! Als je naar het strand gaat dan is er een grote kans dat je mensen in de weer ziet met vliegers. Het ziet er stoer uit en jij wilt het ook wel eens proberen, maar ja welke vlieger moet je dan kiezen? Goeie vraag, in deze blog helpen wij je graag met het kiezen van de vlieger die het best bij jou past!

Vlieger kopen : de eerste stap

Allereerst moet je bepalen wat voor soort vlieger je wilt hebben. Wil je er spectaculaire tricks mee uit kunnen halen of wil je je sterker dan de wind voelen. In het eerste geval moet je gaan voor een stuntvlieger in het tweede geval ga je voor een matrasvlieger. In beide gevallen moet je overigens wel bij het begin beginnen en niet meteen overmoedig zijn en de grootste en beste vlieger die er is willen aanschaffen, dat kan alleen maar uitlopen op een teleurstelling!


Ik ben een beginner waar moet ik beginnen?

Wil je gaan voor een stuntvlieger dan is een beginner of allround vlieger van tussen de 20 en 50 euro een perfecte keus. Deze vliegers zijn over het algemeen eenvoudig te vliegen. Je kan er niet alle tricks van de experts mee uitvoeren, maar zeker na verloop van tijd heb je de basis tricks onder de knie en kan je het onwetende publiek op het strand ah's en oh's ontlokken!

Ben je meer een krachtpatser dan is een matrasvlieger een prima optie. Je hebt hierbij een keuze uit een 2- of 4-lijns matrasvlieger. Een 2-lijns matrasvlieger is wendbaarder en eenvoudiger bestuurbaar dan een 4-lijns matrasvlieger, waardoor de 2-lijns matrasvlieger niet alleen bedoeld is voor de pure kracht, maar b.v. ook geschikt is om tricks mee uit te halen (dit laatste kan en mag, maar hoeft uiteraard niet). Kies je voor een matrasvlieger dan kan je het best starten met een matrasvlieger van beperkte omvang, tussen de 1,5 en 3,5m². De meest geschikt omvang is mede afhankelijk van je gewicht. Hierbij is de vuistregel : hoe lichter je bent hoe kleinere omvang je moet kiezen.


Ik wil een matrasvlieger welke past bij mij?

Als je kiest voor een matrasvlieger ga dan uit van je eigen gewicht. Hoe zwaarder je bent hoe groter je de matrasvlieger kunt kiezen. Maar let op er zijn ook matrasvliegers met een grotere omvang. Kies deze vooral niet als je een beginnend vliegeraar bent, dat voorkomt teleurstelling. Als je begint met een vlieger met een relatieve kleine omvang en je vindt het leuk en je hebt enige ervaring opgedaan, dan is dat het moment om te kiezen voor een grotere vlieger!

Het beste kan je het volgende schema aanhouden bij het kiezen van je eerste matrasvlieger.

< 50kg maximaal 1,8m²
< 75kg maximaal 2,5m²
> 75kg starten met 3,5m²

Rest ons niet anders dan je een geweldig vliegerseizoen toe te wensen! Dus veel vliegerplezier toegewenst!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Portecenter.nl 9 van 10 beoordeeld door 1494 reviews op Trustpilot.nl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »