• Lorem ipsum

Star Wars Plastic Modelbouw

Geen producten gevonden...
Star Wars Plastic Modelbouw
Star Wars is een space-opera/sciencefiction filmserie in zes delen, geschreven en deels geregisseerd door George Lucas. De eerste film in de serie werd op 25 mei 1977 uitgebracht, onder de titel Star Wars, door 20th Century Fox. Deze film werd met een 3 jaar interval gevolgd door een 2-tal vervolg films. Zestien jaar na het laatste vervolg werd de eerste van een 3-tal zogenaamde “prequel” films opgenomen de laatste in deze trilogie verscheen op 19 mei 2005.

De Star Wars -filmreeks is de op twee na succesvolste filmreeks aller tijden (achter de Harry Potter en James Bond reeks), met een totale opbrengst van 4,3 miljard dollar. De zes films zijn in twee reeksen van drie opgenomen. De eerste reeks besloeg de delen 4, 5 en 6, en begon met Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977). De titel van deze film was oorspronkelijk kortweg Star Wars, maar George Lucas kreeg pas toestemming van 20th Century Fox om de naam te veranderen na het uitkomen van de opvolger Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980). De reden hiervan was dat het aanvankelijk zo twijfelachtig was dat er ooit een vervolg zou komen, dat ze er geen subtitel aan wilde geven. Ook zou het te veel verwarring geven als de eerste film begon met de aanduiding Episode IV.


Plastic modelbouw Star Wars

Naast de films bestaat de mediafranchise en merchandise uit vele verschillende items zoals boeken, televisie series, games, animatiefilms (zoals Star Wars: The Clone Wars) en uiteraard plastic modelbouwdozen.