• Lorem ipsum

Vliegers

Geen producten gevonden...
Vliegers

Vliegers

Vliegers, wie laat zich niet betoveren door ‘vogels’ hoog en ver weg, maar wel aan het touwtje in jouw hand? Vliegers bestaan al eeuwen. Het vermoeden is al dat rond 400 voor Christus reeds de eerste vliegers bestonden. De eerste afbeelding van een vlieger dateert uit 1618. Bij Portecenter vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende soorten vliegers. Hieronder een korte uitleg van de verschillende soorten vliegers.

 

Verschillende soorten vliegers

1-Lijnsvliegers zijn over het algemeen eenvoudig te vliegen en kennen een lichte trekkracht. De meeste 1-lijns-vlieger zorgen voor een geweldig visueel luchtspektakel.

In ons assortiment kindervliegers vind je 1-lijnskindervliegers. De vliegers in deze categorie hebben met elkaar gemeen dat kinderen (vanaf 4 tot 8 jaar) hen eenvoudig kunnen vliegen. Het komt over het algemeen neer op het oplaten van de vlieger en dan: vliegeren maar! De 1-lijnsvliegers hebben voor kinderen aansprekende motieven.

Stuntvliegers zijn vliegers waarbij het doek is gespannen op een frame van stokken. Over het algemeen zijn deze vliegers voorzien van 2 lijnen. Met stuntvliegers haal je, zoals de naam al aangeeft, in de lucht de meest waanzinnige stunts en figuren uit. Als je er heel goed in bent dan kan je jouw vele toeschouwers een geweldige acrobatiek-luchtshow aanbieden. Voor wie welke vlieger geschikt is, hangt af van de spanwijdte, de vorm en de soort vlieger. In de details van iedere vlieger kun je zien wat voor soort vlieger het betreft en voor wie de vlieger waarom het best geschikt is.

Matrasvliegers zijn te verdelen in 2-lijns- en 4-lijnsvliegers. Met de 2-lijnsmatrasvliegers kun je behalve spelen met de windkracht ook stunts in de lucht uitvoeren. De 4-lijnsmatrasvliegers zijn speciaal bedoeld om de trekkracht van de wind te ervaren en daar op een beheerste manier mee te spelen. Het zijn dan ook met name de 4-lijnsvliegers die je kunt gebruiken in combinatie met een mountain- of kiteboard. Bij een matrasvlieger geldt: hoe groter het matras hoe meer kracht er vrij komt. Voor beginners is het dan ook aan te raden om met een kleiner zeil te beginnen (matrasvliegers met een indicatie tot 3.5).

 

Vlieger kopen bij Portecenter

Je leest het: vliegers kopen doe je bij Portecenter! Bestel je de vlieger op een werkdag voor 16:00 uur, dan kan je de volgende dag al met je vlieger op stap!

Meer info over de aanschaf van vliegers en het vliegeren op zich vind je op onze kennisbank!