• Lorem ipsum

Dierenriem Schilderen op Nummer

Geen producten gevonden...
Dierenriem Schilderen op Nummer

Schilderen op Nummer Dierenriem

De dierenriem of zodiak is een ongeveer 20 graden brede zone aan de hemelbol, waarbinnen de schijnbare banen van de zon, de maan en de planeten verlopen.

De beweging van de zon en de voortdurende verandering van de sterrenhemel heeft de mens van oudsher gefascineerd. Zoals de zon dag en nacht markeert, zo keert ze ook na verloop van een jaar terug op dezelfde plaats aan de sterrenhemel. Op basis van deze waarnemingen werden door verschillende oude beschavingen kalenders opgesteld, waarbij de maan de maanden aangaf en de baan van de zon de periode van een jaar bepaalde. Tot de oudst bekende sterrenbeelden behoren de twaalf van de dierenriem. Aan deze tekens werd een bijzondere betekenis toegekend, omdat zij de achtergrond, het decor vormden waartegen zon, maan en planeten zich schijnbaar voortbewogen.

Deze sterrenbeelden worden bijvoorbeeld gebruikt om dagelijks een horoscoop op te stellen behorend bij iemands sterrenbeeld. In deze categorie vind je alle twaalf de oude sterrenbeelden terug als schilderen op nummer-pakket. Leuk om je eigen sterrenbeeld te schilderen, maar minstens even leuk om weg te geven als uniek en tegelijkertijd persoonlijk cadeau!